Nihayet Başladı ve Bitti!

Nihayet Başladı ve Bitti!

BÖLGESEL Amatör Ligi ve Kırşehir 1.Amatör Küme Futbol Ligi’nde 2016-2017 sezonunun sona ermesinin ardından tekrar Bölgesel Amatör Ligi’ne yükselmek için Salı günü Ahi Stadı’nda Yeşil Kırşehirspor ile Evranspor karşı karşıya geldi.

Kırşehir’i gelecek sene BAL’da temsil etmek için her iki takımında sahada kıyasıya bir mücadelesi vardı.

Fakat bu maçta tribünde maçı izlemek için seyirci koltuğunda oturan tabiî ki ben onlara seyirci bile demek istemiyorum, kısaca kendini bilmez birkaç kişi Kırşehir’in takımı olan ve çoğunluğunun Kırşehirlilerden oluştuğu Evranspor takımına kötü ve ağza alınmayacak tezahüratlarda bulundular.

Yazıklar olsun sizlere demekten kendimi alı koyamıyorum!

Sizler bırakın Kırşehirli olmayı önce birer insan, sonrada her türlü sonuçta takımının yanında olmaya çalışan bir taraftar olun.

Bu gün sahadaki her iki takım Kırşehir’i temsil ediyordu.

Evranspor takımının neredeyse tamamı Kırşehirli gençlerden oluşuyordu.

Buradan bazı kendini bilmez insanlara sesleniyorum!

Sizler bu maçın ardından ağır hakaretlerde bulunduğunuz bu futbolcuların kardeşleriniz, akrabalarınızın yüzüne nasıl bakacaksınız, nasıl selam vereceksiniz.

Aslında maçın bu hale gelmesi ve sahada tartışmalara vesile olan gerçek şu ki…

Haftalardır yok efendim şu tarihte, yok efendim bu tarihte oynansın kavgası ve kamuoyuna Evranspor takımını düşman takım ilan edilmesine Kırşehirspor yönetimi vesile olmuştur.

Yazıklar olsun sizlere işte Kırşehir’de futbol sizin gibi zihniyetler yüzünden hep geriye gidiyor. Böylede devam edecek gibi de görülüyor.

Evranspor yönetimi senelerdir Kırşehirspor bizim ilin milli takımı derken, Ankara’dan Kırşehirspor’u yöneten zihniyetle ise memleketimizin iki güzide takımının arasını bozmaya ve insanları birbirinden ayrıştırmaya çalışıyor.

Evranspor’u zorda olsan yenen Kırşehirspor son 4 yıldır olduğu gibi gelecek senede ilimizi temsil etme hakkı elde etti.

Ligin ikinci yarısı itibariyle yapılan transferlerin ne kadar gereksiz olduğunu Evranspor maçında daha net bir şekilde gördük.

Yıllarını Kırşehirspor’a veren Gürkan Alkan, Ozan Efe gibi futbolculardan daha mı iyidi yapılan transferler?

İkinci yarıda 11 değil de 5 transfer yapılıp, 3-4 tanesini Kırşehir Amatör Ligi’nde oynayan futbolculardan transfer etseydi çok daha iyi olmaz mıydı?

Bence çok daha güzel olurdu!

Yönetimin bu sezon ki acemiliği inşallah gelecek sene içinde devam etmez.

Kırşehirspor’a zarardan çok fayda sağlayacak, bu ligin tecrübeli isimlerinden oluşan kadro kurularak lige en iyi şekilde girilmesi lazım.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun sayfasında yer alan ve vayyyy şu kadar maç oynamış biz bu futbolcuyu alalım zihniyetinden uzaklaşmak, tecrübeli isimlerle yola çıkılması gerektiğini düşünüyorum.

İşte gördük ikinci yarıda yapılan transferleri…

Yapılan transferlere baktığımızda Kırşehirspor’un en büyük artısı antrenman yapmış olmalarıdır. Evranspor takımı da Kırşehirspor’un yapmış olduğu antrenmanı yapmış olsaydı bugün BAL’a Evranspor çıkardı.

Transfer yapılırken, önce transfer yaptığın oyuncu nerede oynadı, hangi hocayla çalıştı ve oynadığı takımda ne yaptı ona göre transfer yapılması lazım!

Kısa ve öz olarak gelecek sene bu kadro şampiyonluğa oynayan kadroysa gelecek sene hiç ama hiç lige çıkılmasın!

Yoksa hüsran üstüne hüsran yaşarız!

Artık gelecek sene yönetimi, futbolcusu ve taraftarıyla bir bütün olunup şehri ayağa kaldırmalısınız.

Öyle 15 günden 15 güne taraftarı selamlayıp kaşkol sallamakla yöneticilik olmaz.

Sen koskoca bir ilin en büyük takımının başkanısın. Ankara’da ikamet edebilirsin ama her hafta en az 2 defa Kırşehir’e gelip maçın ve şehrin nabzını tutarak önce taraftarlar daha sonra da basın mensupları ile bir araya gelip insanları tek çatı altında tutman gerekiyor.

Artık bizler bu işten çok ama çok sıkılmaya başladık.

Gerçekten gelecek sene iyi bir kadro ve teknik heyet ile yola çıkılıyorsa bizler her zaman yanınızda olmaya hazırız.

Yok, efendim bizler Ankara’dan 15 günden 15 güne gelir kendimizi tatmin eder, nasıl olsa bu şehirde iki maç kazanırsan bizlere yeter mantığı ile hareket ederseniz o zaman bu cefakâr ve Kırşehirspor’a ömrünü veren taraftarlar sizlere gereken hesabı sorar.

Bizler Kırşehirspor’a gönül veren basın mensupları olarak artık gelecek sene bu şehri aya kaldıracak ve şampiyonluk havasına sokacak işler yapmanızı istiyoruz. Her sene amatör ligi şampiyonu ile Baraj maçı yerine Kırşehir Amatör şampiyonunun direk Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele etmelerini istiyoruz.

Artık bizlerin de sabır taşı çatladı.

Buradan başta sayın Valimiz Necati Şentürk olmak üzere Belediye Başkanımız sayın Yaşar Bahçeci bu takımın daha çok üzerinde durmasını istiyoruz.

Bundan sonra yazdığım köşe yazılarında Kırşehirspor’un başarılarını kaleme almak istiyorum.

Bende sıkıldım eleştiri yapmaktan, birilerini hedef almaktan. Ama bazı insanlar ne yazık ki kendilerini hedef tahtası yapmaktan ve reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığı ile hareket etmekten büyük bir keyif alıyor.

Ya işin özü şu:

Ya bu takım şampiyon olur bir üst liglerde mücadele eder, yada herkes bu takımdan sıtkını sıyırır Kırşehirspor diye bir şey kalmaz.

Karar sizin!

(Salih HANÇER/Kırşehir Ahi Yurdu Gazetesi)