Yeşil Kırşehire Desteğimiz Devam Edecek

Yeşil Kırşehire Desteğimiz Devam Edecek

 

YEŞİL Kırşehirspor’un kendi sahasında 1-0 yendiği Zara Belediyespor maçın ardından Vali Necati Şentürk, Kırşehirspor’a maddi ve manevi desteklerinin devam edeceği ifade etti.

Pazar günü Ahi Stadı’nda oynanan Kırşehirspor-Zara Belediyespor maçını taraftarlarla birlikte izleyen Vali Necati Şentürk, 90 dakika heyecan yaşadı ve maçtan galip ayrılmanın mutluluğunu taraftarlar ve futbolcularla birlikte yaşadı.

Karşılaşmadan sonra Yeşil Kırşehirspor taraftarları, “Vali Baba, başkan Kırşehirspor Şampiyon” tezahüratları yaparak sevgi gösterisinde bulundular.

Maçın ardından yaptığı açıklamada Kırşehirspor’un sezonun ilk galibiyeti almasından duyduğu mutluluğu belirterek “Bugün Zara Belediyespor karşısında zorlu bir karşılaşma oynadık. İl Protokolümüzün ve cefakâr taraftarlarımızın desteği ile zorda olsa 1-0 kazanmasını bildik. Takımımızın çok önemli iki oyuncusunun geçen haftada gördüğü kırmızı kartla cezalı olması nedeniyle forma giyemedi. Bu iki önemli eksik de takımımızın oyununu olumsuz yönde etkilemişe benziyor. Kulüp Başkanımız Levent Bey burada, kendisiyle de istişare yaparak Gana’dan iki futbolcu transfer ettik. Bu oyuncularının katılımı ile sanırım daha güçlü bir takım olacağız. Kırşehirspor’un güçlü olması ve ayakta durabilmesi Valilik ve İl Özel İdare olarak gerekli destekleri vermeye devam edeceğiz. Galibiyetimiz Kırşehir’imize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Takımın başarılı olması için altyapının gerekli olduğunu anlatan Vali Şentürk, “Takımımızın başarılı olması için alt yapı çok önemlidir. Altyapıyı iyi oluşturarak kulübümüze genç sporcular kazandırmayı hedefliyoruz. Kırşehirspor’a bir adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası, bir adet basketbol sahası ve bir adet de voleybol sahası yaptırılacağının sözünü vermiştim. Bununla ilgili görüşmelerimiz olumlu sonuçlar verdi. Kırşehirspor inşallah layık olduğu yere gelmesi için elimizden gelen tüm desteği vereceğiz” diye konuştu.

Gerekli finansmanın temin edildiğini anlatan Vali Şentürk, “Bu protokol ile birlikte gerekli olan finansman temin edildi. Böylelikle, çok yakın bir zamanda, Belediyemizin de uygun gördüğü ve spor kulübümüzün yöneticilerinin de kabul ettiği bir alanda bu tesislerin temelini atacağız” ifadelerini kullandı.

Vali Necati Şentürk, yaptığı açıklamada ayrıca Kırşehir Birinci Amatör Küme takımlarına destek olacağını belirterek, önümüzdeki günlerde bir çalışma yapılacağını kaydetti.

Vali Şentürk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş’ten lige katılacak takımların listesini istediği öğrenildi.

 

Haber-Fotoğraf: Salih HANÇER