Beklenen oldu!

Beklenen oldu! 
Yozgatspor’un büyük üstünlük sağladığı karşılaşmada hakemin vermiş olduğu yanlış kararlarda taraftarların tepkisini çekti.
Yozgatspor 1959 FK ve Sorgun Belediyespor arasında oynanan Bölgesel Amatör Lig’de Yozgat’ı temsil edecek takımın belli olacağı mücadelede gülen taraf kırmızı siyahlı temsilcimiz oldu. Ali Yakup’un ceza sahası içerisinde sert gönderdiği şutla 1-0 öne geçen Yozgatspor maçta başka gol olmayınca önümüzdeki sezonda BAL’da Yozgat’ı temsil edecek takım oldu.
YOZGATSPOR TEMSİL EDECEK
Yozgatspor 1959 FK ve Sorgun Belediyespor arasında oynanan önümüzde ki sezon Yozgat’ı Bölgesel Amatör Lig’de temsil edecek takımın belli olacağı müsabakayı Yozgatspor zorlanmadan kazandı. Karşılaşma öncesinde iki takım oyuncuları da tribünlere giderek taraftarları selamladı. Yozgatspor karşılaşmaya Mustafa Köseci, İlhan Özbay, Turgut Delen, Kıvanç Dağ, Muhammed Mustafa, Oğuzhan, Yunus Emre, Nizamettin, Ali Yakup, Mustafa Özkaya ve Volkan Süer on biri ile başladı. 
ALİ YAKUP ALKIŞLANDI
Karşılaşmaya etkili olarak başlayan kırmızı siyahlılar orta sahayı kolayca geçerek pozisyonlar buldu. 13. Dakikada Mustafa’nın kullandığı serbest vuruşta Sorgun Belediyespor defansı topu uzaklaştıramayınca ceza sahası içinde topla buluşan Ali Yakup sert ve düzgün bir vuruşla maçın tek golünü attı. Mücadeleye hakem hataları damga vurdu. Oyunu sık sık durduran maçın hakemi oyunun soğumasına neden oldu. Hatalı olarak ofsayt bayrağını kaldıran yan hakem taraftarların tepkisine neden oldu. Maçın son anlarına doğru ceza sahasının hemen dışında kaleci ile baş başa kalan Ali Yakup’un röveşata vuruşu direkte patladı. Bu şık vuruştan sonra tribünler uzun süre Ali Yakup’u alkışladı. Karşılaşmada başka gol olmayınca Yozgatspor 1959 FK önümüzde ki sezonda Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etmeye hak kazandı.
ÖZBAY SEVİNDİ
Maçın bitiş düdüğünün ardından kırmızı siyahlı oyuncular Kaptan İlhan Özbay’ı omuzlarına alarak sevinçlerini paylaştılar. Kaptan Özbay daha sonra taraftarların yanına giderek önümüzde ki sezon için şampiyonluk sözü verdi. Taraftarlar maçtan önce ve sonra Yozgatspor 1959 FK Teknik Direktörü Feridun Dündar’ı çağırarak alkışladı. “İmparator” tezahüratlarına Dündar alkışlayarak cevap verdi. Hatıra fotoğrafı çektiren oyuncular stadyumdan ayrıldı. 
HABER VE FOTO:YOZGATHAKİMİYETGAZETESİ