Adıyaman 1954 Uzatmalarda Bitirdi

Adıyaman 1954 Uzatmalarda Bitirdi

Adıyaman Atatürk Stadyumunda oynanan maçta KahtaSpor’u 3-1 yenmeyi başaran Adıyaman 1954 Spor önümüzdeki sezonda ilimizi Bal Liginde temsil etmeye hak kazandı.

Adıyaman Birinci Amatör Küme liginde şampiyonluğu göğüsleyen Kahta spor ile Bal Liginde Mücadele eden Adıyaman 1954 spor arasında seyircisiz oynanan maçı farklı bir skorla kazanan Adıyaman 1954 Spor yeni sezonda yeniden Bal liginde mücadele edecek.

Adıyaman Atatürk Stadyumunda oynanan ve Mercan Televizyonundan canlı olarak yayınlanan maçın ilk yarısında her iki takımda iyi mücadele ederken, girdiği pozisyonu iyi değerlendiren Adem Karahan attığı golle takımı Kahta sporu 1-0 öne geçirdi. Bulduğu golle Kahta spor rahatlarken, ev sahibi Adıyaman 1954 spor beraberlik golü için rakip kaleye yüklenmeye başladı ilk yarı bu skorla bitecek denirken maçın uzatma dakikalarında Emre durumu 1-1 yapan golü kaydetti. Ve maçın ilk yarısı bu skorla 1-1 sona erdi.

Maçın ikinci yarısına son dakikada bulduğu beraberlik golüyle daha moralli başlayan Adıyaman 1954 spor rakibi Kahta spora oranla daha iyi bir oyun sergilemeye başladı. Ve maçın ilerleyen dakikalarında daha çok orta saha mücadelesi içerisinde geçen maçın normal süresi 1-1 berabere sona erdi. Adıyaman 1954spor kaleci Emre Yılmezer’in hırsı ve isteğiyle takımını uzatmalara taşıdı.

Maçın uzatma dakikalarında suskun golcü Anıl’ın attığı golle Adıyaman 1954 spor 2-1 öne geçti. 1-0 önde oynarken bir anda 2-1 yenik duruma düşen Kahta spor yeniden beraberliği yakalamak için mücadele ederken, bu kez sahneye çıkan diğer bir suskun golcü Tugay An ceza sahası üzerinde iki oyuncuyu çalımlayıp önünü boşaltır boşaltmaz düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve durumu 3-1 yaptı. Üst üste bulduğu gole 3-1 öne geçen Adıyaman 1954 spor rakibi Kahta sporu yenerek önümüzdeki sezon ilimizi yeniden Bal liginde temsil etmeye hak kazandı.

Zorlu bir süreçte görev aldığını ancak takım olarak yeniden Bal liginde mücadele edecek olmanın sevincini yaşadıklarını belirten teknik direktör Ayhan Kale; “Bal Ligi 2. Grupta takım olarak şampiyonluğu en çok hak eden ekip olmamıza rağmen maalesef alınan birkaç talihsiz sonuç şampiyonluğun kıl payı kaçmasına sebep oldu. Şampiyonluk kaçtı ama Bal liginde yeniden mücadele etmemiz adına bu maç bizim için çok önemliydi ve bu bilinçle maçta mücadelemizi verdik ve kazanarak kıl payı kaçan şampiyonluğu bir nebze de olsa telafi etmiş olduk. İnşallah bu takım önümüzdeki sezon hak ettiği yere çıkacaktır. Bize görev verilmesi halinde her zaman göreve hazırız. Ben buradan kısa sürede olsa görev almış olduğum süre boyunca bizlerin yanında olan taraftarımıza ve bugün bu güzel galibiyete imza atan futbolcularıma teşekkür ediyorum” dedi.

Haber ve Fotoğraflar: Zeynal BOZ