3.Ligden Düştüler Bal’da Ne Yaptılar

3.Ligden Düştüler Bal’da Ne Yaptılar

2015-2016 sezonunun sonunda 3.ligden Bölgesel Amatör Lige düşen takımlar bu sezon Bal’da ne yaptılar.

3.Ligden geçtiğimiz sezon 3 gruptan 11 takım Bölgesel Amatör Lige düştü. 1.Gruptan; Turgutluspor, Çubukspor ve Arsinspor, 2.gruptan; Gaziosmanpaşa, Ayvalıkgücü Belediyespor, Zara Belediyespor ve 1920 Maraşspor, 3.Gruptan; Sandıklıspor, Çine Madran, TKİ Tavşanlı Linyit ve Körfez İskenderunspor takımları Bal’a düşmüştü. Bu takımlar Bal’da bu sezon ne yaptılar.

Bu 11 takımdan 2 tanesi Turgutluspor ve Arsinspor tekrar 3.lige çıkmak için Play Off maçları oynayacak. Turgutluspor Erokspor ile Arsinspor’da Güzeorduspor ile karşı karşıya gelecekler. Bu maçları kazanırlarsa 1 yıl aradan sonra tekrar 3.lige çıkmış olacaklar. Kaybederlerse bir maç daha oynama şanları var. O maçı kazanırlarsa yine 3.lige çıkacaklar. Kazanamazlarsa Bal’da mücadele edecekler.

Bu iki takımın dışındaki diğer takımlar ne yaptı. Bal 5.grupta mücadele eden Körfez İskenderunspor bu düşüşe dur diyemeyerek Bal’dan da düştü. Ligde son sırada yer alan Körfez İskenderunspor oynadığı maçlarda hiç galibiyet alamadan Hatay Süper Amatör ligine düştü.

1920 Maraşspor Bal’da 2.grupta mücadele etti. Sezonun ilk yarısını şampiyonluk yarışı içinde tamamladı. 2.yarı düşüşe geçti. Ligi 44 puanla 5.sırada tamamladı. İl barajında en üst sırada olduğu için önümüzdeki sezonda Bal’da mücadele edecek.

Çubukspor ve Zara Belediyespor ise 6.grupta mücadele ettiler. Çubukspor 39 puanla ligi 5.sırada tamamladı. Baraj maçı oynayacak. Zara Belediyespor ise ligi 22 puanla 11 sırada tamamladı. İl barajında 2.sırda olduğu için Sivas şampiyonu Şarkışla Belediyespor ile Play Out maçı oynayacak.

Tki Tavşanlı Linyitspor 7.grupta mücadele ettiği ligi 34 puanla 6.sırada tamamladı. İl barajında 1.sırada olduğu için önümüzdeki sezonda Bal’da mücadele edecek.

7.grupta mücadele eden diğer bir takım ise Sandıklıspor idi. 31 puanla ligi 8.sırada tamamladı. İl sırlamasında Hisar Belediyespor’un üstünde yer aldığı için önümüzdeki sezonda Bal’da mücadele edecek.

8.Grupta mücadele eden Çine Madranspor ligi 26 puanla 9.sırada tamamladı. Kuşadasıspor ile Play out maçı oynayacak.

Ayvalıkgücü Belediyespor 9.grupta şampiyonluk mücadelesi içinde oldu. Ama ligi 51 puanla 2.sırada tamamladı. Önümüzdeki sezonda Bal’da mücadele edecek.

10.grupta mücadele eden Gaziosmanpaşa Spor ligi 39 puanla 5.sırada tamamladı. Gaziosmanpaşa’nın durumu Erokspor’un 3.lige yükselmesine göre netlik kazanacak. Erolspor 3.Lige yükselirse önümüzdeki sezon Bal’da mücadele edecek. Erokspor 3.lige yükselmezse Play out maçı oynayacak.

bolgesellig.com